NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

CO MĚ ZAUJALO NA JEDNÁNÍ POSLEDNÍHO ZASTUPITELSTVA

Vloženo 07.11.2025

1. Především mě zaujala skutečnost, že do programu nebyla zařazena městem informace o stavu řešení obchvatu, zejména když v našem městě proběhlo dne 15.10.2025 k obchvatu jednání s účastí zřejmě všech externích zainteresovaných stran. K tomu se vyjádřím podrobněji v části Novoměstského kurýra s názvem "OBCHVAT".

2. Za významnou považuji z toho jednání skutečnost, že pan strarosta navrhl reorganizaci ve městě v podobě sloučení subjektů, které se zabývají kulturou do jedné příspěvkové organizace. Byl mu uložen úkol na příštím Zastupitelstvu předložit bližší představu. Týkalo by se to zřejmě především Městského klubu, Městské knihovny a Městského muzea. Přiznám se, že tato myšlenka se mi líbí.

3. Zajímavým bodem jednání byl návrh na doplnění Osadního výboru Vrchoviny o dalších šest občanů Vrchovin. Byla položena otázka zda to ví předsedkyně toho Osadního výboru - zůstala nezodpovězena. Byla položena otázka proč k tomuto kroku dochází - zůstalala nezodpovězena. Byla položena otázka zda to stojí za to necelý rok před Komunálními volbami, zůstala nezodpovězena. Zastupitelé to odsouhlasili.
Já to vidím jako určitou formu "Palácové revoluce".

Podívejte se, jak bylo k tomuto bodu hlasováno:

4. Poměrně dlouho se jednalo o zrušení vyvěšení ukrajinské vlajky na stožáru u Rychty. Důvodem bylo opakované ničení této vlajky na tomto místě. Bylo odsouhlaseno, že se to na tom místě zruší ale zároveň bylo uloženo starostovi určit nějaké bezpečné místo pro vyvěšení této vlajky, která zde bude nadále vyvěšena.

Protože už nebylo o čem jednat, bylo jednáni několik minut po půl sedmé ukončeno. Vzhledem ke skutečnísti, že minulé ZM trvalo až do 23 hodiny je to "skvělý" výsledek, když není co řešit.

Jindřich Buchal.